NuortenNurmes/Nuorten-tekemat-jutut/Hyva-tyyppi/esittely

Maailma on täynnä hyviä tyyppejä!

Nurmeslaiset nuoret jututtavat nurmeslaisia hyviä tyyppejä - opettajia, ohjaajia, nuorisotyöntekijöitä, päättäjiä... Hyviä tyyppejä on ihan hurjan paljon!
Hyvä tyyppi-toimittajat haastattelevat nurmeslaisia hyviä tyyppejä ja tekevät heistä juttuja, jotka julkaistaa mm. Nurmeksen kaupungin NuortenNurmes-nettisivuilla ja NuortenNurmes some-kanavilla.

Hyvä tyyppi juttu julkaistaan kerran kuukaudessa!

Mikäli sinulla on mielessä hyvä tyyppi, miksipä et tekisi hänestä juttua?! :)

angle-left

Blogit (Hyvä tyyppi!)

Johanna Nevalainen, englannin ja ruotsin kielen lehtori

Oppilailleen sekä muille nuorille hän haluaa antaa sellaisen vinkin, että omien unelmien tavoittelu kannattaa ja myös isoista vastoinkäymisistä selviää, koska asioilla on tapana järjestyä.

Haastattelin Nurmeksen lukion sekä peruskoulun englannin opettajaa Johanna Nevalaista. Nevalainen kertoo olevansa alun perin kotoisin Laukaasta, mutta muuttaneensa lapsena perheensä kanssa ensin Nurmekseen ja vähän myöhemmin Valtimolle. Opintojen ajaksi hän muutti takaisin Keski-Suomeen, mutta päätyi myöhemmin muuttamaan takaisin Valtimolle.

 

Nevalainen opiskeli englantilaista filologiaa Jyväskylän yliopistossa ja hän on koulutukseltaan filosofian maisteri. Aluksi hän työskenteli muutaman vuoden ajan opettajana Varkaudessa ja Jyväskylässä, jonka jälkeen hän jatkoi opettajan uraa Nurmeksessa. Yhteensä Nevalaisella on takanaan 19 vuotta opettajan töitä. Hän kertoo myös työskennelleensä nuorena esimerkiksi 4H-kerhon ohjaajana. 

Englannin kielellä on työn lisäksi suuri rooli Nevalaisen vapaa-ajassa. Nevalainen pitää lukemisesta ja erityisesti englanninkielinen kirjallisuus on hänelle mieleistä. Myös matkailu on hänellä lähellä sydäntä. Lisäksi hän on mukana monenlaisessa yhdistystoiminnassa ja harrastaa liikuntaa, kuten koiran kanssa lenkkeilyä. 

Englannin opettajan työ on ollut Nevalaisen haaveammatti jo ensimmäisestä englannin tunnista alkaen. Lukio iässä hän hieman kyseenalaisti tätä haavetta ja pohti muitakin uravaihtoehtoja, kuten farmasiaa. Englannin kieleen liittyvä kulttuuri ja maailma kiehtoo Nevalaista suuresti, jonka takia hän lopulta päätyi sitä opiskelemaan. Hänen mukaansa parasta opettajan työssä on ihmisten kohtaaminen ja se, että saa olla mukana kasvun ja oppimisen prosessia. “Jokaisella on omat taipumukset ja vahvuudet. Jokaisella on se oma tilanne, mistä on aamulla lähtenyt ja tullut siihen opiskelu hetkeen. Joskus tämmöisessä tilanteessa opettaja voi kuitenkin kokea suurta riittämättömyyttä, kun se haaste on jossakin sellaisessa kohdassa mihin ei itse voi vaikuttaa, että ehkä se on se kaikkein vaikein asia tässä työssä”, Nevalainen pohtii. Opettajan ammattia hän suosittelee henkilöille, joilla löytyy ennestään halua ja motivaatiota sitä kohtaan. Työssä auttaa se, että haluaa olla avuksi ja tueksi muille ja, että on ulospäin suuntautunut ja tietyllä tavalla idearikas. 

Jos olisi mahdollista, hän haluaisi sanoa lukio ikäiselle itselleen, että “luota itseesi ja lopeta turha hermoilu”. Oppilailleen sekä muille nuorille hän haluaa antaa sellaisen vinkin, että omien unelmien tavoittelu kannattaa ja myös isoista vastoinkäymisistä selviää, koska asioilla on tapana järjestyä.

Nevalaisen mukaan hyvä tyyppi on rehellisesti ja avoimesti oma itsensä sekä ottaa toiset huomioon. “Luultavasti tähän päädyin, koska yritän tehdä tätä työtä niin kuin ihan tosissani, että en käy täällä vaan pelleilemässä tai nostamassa palkkaani ja miettimässä, että yksi päivä lähempänä eläkeikää”, hän naurahtaa lopuksi.

- Anonyymi kirjoittaja

 
 

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Timo Oravainen, teknisentyön opettaja Kirkkokadun koululla

Haastattelimme Kirkkokadunkoulun teknisen työn opettajaa Timo Oravaista. Hän on kotoisin...

Petri Hirvonen, musiikin lehtori

...