NuortenNurmes/Nuorten-tekemat-jutut/Hyva-tyyppi/esittely

Maailma on täynnä hyviä tyyppejä!

Nurmeslaiset nuoret jututtavat nurmeslaisia hyviä tyyppejä - opettajia, ohjaajia, nuorisotyöntekijöitä, päättäjiä... Hyviä tyyppejä on ihan hurjan paljon!
Hyvä tyyppi-toimittajat haastattelevat nurmeslaisia hyviä tyyppejä ja tekevät heistä juttuja, jotka julkaistaa mm. Nurmeksen kaupungin NuortenNurmes-nettisivuilla ja NuortenNurmes some-kanavilla.

Hyvä tyyppi juttu julkaistaan kerran kuukaudessa!

Mikäli sinulla on mielessä hyvä tyyppi, miksipä et tekisi hänestä juttua?! :)

angle-left

Blogit (Hyvä tyyppi!)

Petri Hirvonen, musiikin lehtori

“Musiikissa on valtava voima. Ja musiikin avulla ihminen voi käsitellä ja ilmaista tunteitaan. Tunteet taas liittyvät vahvasti ihmisen hyvinvointiin ja mielenterveyteen. Se musiikin hyvinvointia lisäävä puoli on se syy, miksi mä tätä työtä teen.”

Marraskuun hyvä tyyppi on Nurmeksessa musiikin opettajana toimiva Petri Hirvonen. Haastattelussa Hirvonen mainitsee olevansa kotoisin Kinahmon kylältä, Polvijärven kunnasta. Hän päätyi muuttamaan takaisin Pohjois-Karjalaan, koska hän ei kokenut viihtyvänsä pääkaupunkiseudulla, jonne hän joutui opintojen ajaksi muuttamaan. Muutama vuosi sitten juuri hänelle sopivaan aikaan Nurmeksessa oli musiikin lehtorin virka avoinna ja Hirvonen päätti hakea sitä. 

Hirvonen inspiroitui omasta lukio aikaisesta musiikinopettajastaan niin suuresti, että siitä alkoi haaveilu musiikinopettajan ammatista. Haave kuitenkin muuttui matkan varrella ja Hirvonen valmistui ensin pianonsoiton opettajaksi. Myöhemmin hän suoritti musiikin maisterin tutkinnon Sibelius akatemiassa, jonka jälkeen hän aloitti työt musiikinopettajana. Hirvonen on ollut mukana opettamassa musiikkia muille jo nuoresta pitäen, mutta virallisesti hän on toiminut opettajana vuodesta 2010 asti. Ennen tätä hän on kuitenkin suurimmaksi osaksi työskennellyt freelance muusikkona. 

Hirvonen harrastaa musiikkia myös vapaa-ajallaan, mutta sen lisäksi esimerkiksi hyvät sarjat ja elokuvat ovat hänelle tärkeitä. Hirvonen viihtyy vapaa-ajallaan luonnossa ja siksi mökkeily ja kalastus ovat hänelle tärkeitä harrastuksia.

“Musiikissa on valtava voima. Ja musiikin avulla ihminen voi käsitellä ja ilmaista tunteitaan. Tunteet taas liittyvät vahvasti ihmisen hyvinvointiin ja mielenterveyteen. Se musiikin hyvinvointia lisäävä puoli on se syy, miksi mä tätä työtä teen.”, Hirvonen toteaa. Hänen mukaan opettajan työssä parasta on, kun saa nähdä lasten ja nuorten innostuvan musiikista. “Se, että nuori oppii ja sille tulee hyvä mieli siitä niin se on ehdottomasti tämän työn paras palkka”, hän miettii. Opettajan työhön kuuluu varsinaisen opetuksen lisäksi paljon muita tehtäviä, jotka ovat Hirvosen mukaan joskus hieman työläitä. Lisäksi haastetta työhön luo se, että jokainen oppilas on erilainen yksilö, jolloin jokaiselle sopivan oppimistavan löytäminen voi olla vaikeaa. Hirvosen mielestä opettajan työ vaatii luontaista taipumusta siihen, että pärjää nuorten kanssa ja halua tehdä työtä sydämellä.

Nuoria hän kehottaa miettimään valintoja, joita elämässä tekee ja myös erityisesti sitä, että ketä varten asioita tekee. Hän kannustaa jokaista tekemään sellaisia asioita, joiden itse kokee auttavan hyvän tulevaisuuden rakentamisessa sekä ennen kaikkea asioita, jotka lisäävät omaa hyvinvointia. 

“Toivottavasti olen tässä, koska olen ainakin ajoittain onnistunut tavoitteessani opettajana, mikä on se, että nuorilla olisi koulussa kivaa ja hyvä olla.”, Hirvonen pohtii. Lisäksi hänen mukaan hyvä tyyppi on aito sekä hyväsydäminen.

Anonyymi kirjoittaja 11.11.2019

 
 

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Johanna Nevalainen, englannin ja ruotsin kielen lehtori

...

Nanna Meriläinen, opinto-ohjaaja

...