NuortenNurmes/Nuorten-tekemat-jutut/Hyva-tyyppi/esittely

Maailma on täynnä hyviä tyyppejä!

Nurmeslaiset nuoret jututtavat nurmeslaisia hyviä tyyppejä - opettajia, ohjaajia, nuorisotyöntekijöitä, päättäjiä... Hyviä tyyppejä on ihan hurjan paljon!
Hyvä tyyppi-toimittajat haastattelevat nurmeslaisia hyviä tyyppejä ja tekevät heistä juttuja, jotka julkaistaa mm. Nurmeksen kaupungin NuortenNurmes-nettisivuilla ja NuortenNurmes some-kanavilla.

Hyvä tyyppi juttu julkaistaan kerran kuukaudessa!

Mikäli sinulla on mielessä hyvä tyyppi, miksipä et tekisi hänestä juttua?! :)

angle-left

Blogit (Hyvä tyyppi!)

Sanna Tikkanen, tanssinopettaja, Sunshow

"Jos kaikki kukat saisi kukkia sellaisina kuin ne on, tää maailma olisi tosi kaunis kukkatarha"

Sanna Tikkanen on nurmeslainen tanssistudio Sunshown omistaja. Sanna on tanssinut vuosia ennen kuin muutti Nurmekseen ja sai lapsia. Oman tanssistudion hän perusti monen mutkan kautta. Hän osallistui Nurmeksen naisvoimistelijoiden jumppatunneille ja innostui itsekin tuntien ohjaamisesta kun Pirjo Sistonen ehdotti, että Sanna alkaisi pitämään tanssillisia tunteja. Tästä lähti idea perustaa oma yritys vuonna 2009.

Sanna tekee nyt töitä lapsuuden unelma-ammatissaan. Lapsena hänen toinen haave oli olla eläinlääkäri, mutta se haave karsiutui hänen käsittäessään että eläinten menettäminen olisi liian rankkaa. Eläinten kanssa Sanna pääsee kuitenkin vapaa-ajalla viettämään aikaa.

Sanna nauttii työstään täysin rinnoin: ilo, ihmiset ja nauru ovat parhaimpia asioita hänen työssään. Esiintymiset ovat vaativia ja isoja projekteja, sillä Sannalla on hallittavinaan usein 100 tanssijaa kerralla. Kuitenkin esityksistä aistittava jännitys ja täpinä ovat parasta, Sanna kuvailee. Säheltämiseltä ei voi kuulemma välttyä, mutta se tuo myös oman positiivisen vaikutteen tekemiseen, kaikki kun ei ole niin vakavaa. Tanssijoiden onnistuminen ja itsensä ylittäminen saa Sannan usein liikuttumaan kyyneliin asti. Tämän lisäksi Sanna kokee tärkeäksi huomata tanssijoiden kehityksen ja vaikeidenkin asioiden oppimisen.

Haastavimmaksi asiaksi työssään hän kokee talousasiat. “Mikään kultakaivos tanssistudion pitäminen ei ole” Sanna toteaa. Joka vuosi yritys ei ole pysynyt plussan puolella, mutta yhtäkään vuotta Sanna ei vaihtaisi. Välillä esityksissä Sanna kokee vaikeaksi pysyä rauhallisena ja jaksaa vastata ja keritä olla läsnä kaikille tanssijoille. “onneksi tanssijoista näkee että ne nauttii” Sanna kertoo helpottuneesti.

Muistoja Sannalle on kertynyt paljon. “Ihan ne isoimmat ja syvimmälle osuvat on ne hetket kun tanssija joka on tanssinut mukana jonkun aikaa, uskaltaa räväyttää sielunsa auki lavalla” Sanna paljastaa. “Kaiken sen herkkyyden, ilon, sydämen, sielun näkyminen liikkeessä on sanoinkuvaamatonta.” Sannalle on jääneet myös monet esitykset vahvasti mieleen, mutta eniten juuri ne, kun tanssijan oma sisin on näkynyt vahvasti lavalla. Sanna ei ole ollenkaan kilpailuhenkinen persoona, mutta kisamatkat ovat jääneet mieleen nimenomaan sen yhdessä tehdyn reissun takia.

Kysyin Sannalta, minkä ohjeen hän antaisi nurmeslaiselle nuorelle. Sanna neuvoo jokaista olemaan oma itsensä, sillä jokainen meistä on oma, ainutlaatuinen itsensä. “Kukaan muu ei ole niinkuin sinä olet ja se on sinun vahvuutesi.” Sanna pyrkii viestittämään tätä myös tanssin ohessa. Sannan mielestä ei kannata ajatella niin paljon sitä, mitä toiset sinusta ajattelee. Sillä ei loppupeleissä ole mitään väliä. “Vain sillä että sinulla on itsellä hyvä olla, teet sitä mistä nautit, olipa se sitten mitä hyvänsä.” Jokaista tulisi kohdella niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan eikä ketään saa kiusata tai puhua pahaa toisista. “Kukaan ei tule paremmaksi ihmiseksi mollaamalla toisia” Sanna vakuuttaa.

Eletään me meidän elämää ja annetaan muiden elää omaansa Juuri niin kuin he haluavat sitä elää!

 

Kirjoittaja: Martta Ahonen, sisällöntuottaja

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Teija Simonen, palveluohjaaja, Nurmeksen kaupunki

Huhtikuun hyvän tyypin haastattelin sähköpostitse. Huhtikuun hyväksi tyypiksi valitsin Teija...