NuortenNurmes/Nuorten-tekemat-jutut/Hyva-tyyppi/esittely

Maailma on täynnä hyviä tyyppejä!

Nurmeslaiset nuoret jututtavat nurmeslaisia hyviä tyyppejä - opettajia, ohjaajia, nuorisotyöntekijöitä, päättäjiä... Hyviä tyyppejä on ihan hurjan paljon!
Hyvä tyyppi-toimittajat haastattelevat nurmeslaisia hyviä tyyppejä ja tekevät heistä juttuja, jotka julkaistaa mm. Nurmeksen kaupungin NuortenNurmes-nettisivuilla ja NuortenNurmes some-kanavilla.

Hyvä tyyppi juttu julkaistaan kerran kuukaudessa!

Mikäli sinulla on mielessä hyvä tyyppi, miksipä et tekisi hänestä juttua?! :)

angle-left

Blogit (Hyvä tyyppi!)

Teija Simonen, palveluohjaaja, Nurmeksen kaupunki

"Hyvä tyyppi hyväksyy, että toinen voi olla erilainen kuin itse ja silti hyvä tyyppi."

Huhtikuun hyvän tyypin haastattelin sähköpostitse.

Huhtikuun hyväksi tyypiksi valitsin Teija Simosen.  Teija on kotoisin Joensuun kyliltä ja nykyisin asuu Nurmeksen kylillä.

Hän työskentelee Nurmeksen kaupungilla kulttuuripalveluissa.
”Tuen nurmeslaisia yhdistyksiä heidän toiminnassaan ja pyrin kehittämään kaupungin ja yhdistysten yhteistyötä. Lisäksi kehitän mm. Siun soten ja seurakunnan kanssa perhepalvelujen yhteistyötä ja tiedottamista. Käytännössä teen esitteitä, some-päivityksiä, päivitän kaupungin nettisivuja ja järjestän tapahtumia. Välitän tietoa henkilöiltä toisille ja kokoan tietoa yhteen.”

Opiskeluista Teija kertaa, että hän on valmistunut viimeisimmäksi sosionomiksi (amk), mutta koulutukselta hän on myös koulunkäyntiavustaja. Lisäksi hän on opiskellut sisutusalaa, psykologiaa ja sosiaalityötä, mutta näitä ei valmistumiseen saakka. ”Halusin vain tutustua aloihin ja oppia uutta”

Kysyin Teijalta miten menee. ” Minulle kuuluu poikkeuksellisia aikoja, kuten muillekin. Hieman väsynyt olen, mutta vielä iloinen. En ole viime viikkoina tehnyt juuri ollenkaan omia töitäni. Tehtäväni on nyt ollut järjestää asiointiapua riskiryhmäläisille. Eli työkavereideni kanssa järjestän esim. ruokaostokset ja apteekista lääkkeet kotiin heille, joiden ei ole nyt turvallista asioida itse.”

Mitäs Teija odottaa tulevalta kesältä?
Puuhastelua kotona ja mökillä on odotteilla. ”Toivon, että onnistun kasvihuoneviljelyssä paremmin kuin viime vuonna.”
Haastattelija toteaa, että onneksi hän ei ole ryhmäharrastaja, joten harrastukset onnistuvat vaikka ryhmätoiminnat ovatkin tauolla. Näin hän aikoo treenata kotona harrastuksia, jotka ovat olleet vuosia tauolla. Teija harrastaa mm. maalaamista.
”Aion pitää aivan ihanan kesäloman.”

Kysyin haastateltavalta, millainen on hyvä tyyppi. ”Hyvä tyyppi kuuntelee, mitä toisella on sanottavaa ja huomaa myös, millä mielellä toinen on ja ottaa sen huomioon. Hyvä tyyppi hyväksyy, että toinen voi olla erilainen kuin itse ja silti hyvä tyyppi. Hyvä tyyppi ymmärtää, ettei kaikkea tarvitse itse osata ja ymmärtää, vaan aina voi kysyä, pyytää apua ja opetella uutta.”

Terkkuja Teijalta ”Muistakaa nauttia joka päivästä (edes pienistä hetkistä niissä), hoitakaa velvollisuutenne ja kysykää kaverilta, mitä tälle kuuluu. Tunnistakaa, missä asioissa te itse olette hyviä ja harjoitelkaa niitä. Kehukaa itseänne ja muita.”

-Henna Kuittinen, #NuortenNurmes-toiminta

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Susanna Tolvanen: Nuorisotyö, rippikoulutyö ja varhaisnuorisotyö

Kävimme tällä kertaa haastattelemassa seurakunnan työntekijää Susanna Tolvasta. Hän on käynyt...

Sanna Tikkanen, tanssinopettaja, Sunshow

Sanna Tikkanen on nurmeslainen tanssistudio Sunshown omistaja. Sanna on tanssinut vuosia ennen...