Mikä#NuortenNurmes?/esittely

Digitaalisen nuorisotyön kehittäminen Nurmeksessa

#NuortenNurmes-toiminta on Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä digitaalisen nuorisotyön kehittämishanke. Avustus on myönnetty Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilälle ja Nurmeksen kaupugille ajalle 1.7.2020-30.6.2021

Edellisen hankkeen toteutti Nurmeksen kaupunki ajalla 1.6.2019 - 30.6.2020. Hankkeen loppuraportti täällä >>

Toiminnan tavoitteena on tarjota nurmeslaisille 13-29 -vuotiaille nuorille osallisuuden ja vaikuttamisen mahdollisuuksia digitaalisia alustoja hyödyntäen.

Hankkeen aikana myös selvitetään mihin digitaalisiin alustoihin digitaalista nuorisotyötä kannattaa kiinnittää.

#NuortenNurmes-media

Nuorten tekemää sisältöä otetaan vastaan #NuortenNurmes-toiminnan sosiaalisen median kanaviin ja www-sivuille. #NuortenNurmes-median tavoitteena on saada nuorten ääni kuuluviin ja lisätä nuorten tietoutta vaikuttamisesta sosiaalisen median kanavia hyödyntäen.

Ehkäpä osana opintoja voisi syntyä #NuortenNurmes-mediaa?

Nuorten tekemä sisältö voi olla:
- kuvia
- videoita
- mielipidekirjoituksia
- blogitekstejä
- piirustuksia
- runoja
- podcasteja

Huom! Jos nuorella ei ole välineitä tehdä #NuortenNurmes-mediaa, toiminnasta voi lainata tietokoneen, kuulokkeet ja tabletin.

www.nuortennurmes.fi

NuortenNurmes-sivusto on yksi paikka, jonne nuoret voivat tuottaa sisältöä. Sivustolta löytyy myös nuorille linkkejä, vinkkejä ja yhteystietoja. Tavoitteena olisi, että NuortenNurmes-sivusto rakentuisi lähes kokonaan nuorten tekemästä sisällöstä.

Verkkopelaaminen

Nurmeksessa on mahdollista osallistua Pelimittin, joka on Pielisen 4H-yhdistyksen toimintaa. Nuorten mielipiteitä ja toiveita kerätään hankkeen aikana verkkopelaamisesta ja toimintaa kehitetään nuorten toivomaan suuntaan.

Kesätöihin, somettajaksi tai harjoitteluun!

Nuoria otetaan työharjoitteluhin ja palkataan erilaisiin tehtäviin esimerkiksi nuorten tapahtumien somettajiksi. Myös kesätyösetelillä on mahdollista työllistyä #NuortenNurmes-toimintaan toukokuussa tai kesäkuussa.

Työtehtävät ovat hyvin monipuolisia: sisällöntuottamista, www-sivujen päivittämistä, somettamista, mainosten tekemistä, kuvien ja videoiden editointia, toimintojen järjestämistä nuorille digitaalisilla alustoilla... Muokataan työtehtävät nuorelle sopivaksi.

Siispä jos esimerkiksi nuorisotyö tai media-ala kiinnostavat, #NuortenNurmes-toiminta on oiva paikka harjoittelulle tai kesätöille.

NuortenNurmes/yhteystiedot

Lisätietoa toiminnasta

Henna Kuittinen hankekoordinaattori, Nurmeksen kaupunki Kaupungintalo, Kirkkokatu 14, 3. krs 75500 Nurmes 05046 89382 (WhatsApp käytössä) henna.kuittinen(at)nurmes.fi

hankekoordinaattori tavoitettavissa somessa, Discordissa ja puhelimitse arkisin klo 7:00-15:00 Somessa @NuortenNurmes

Selma Osmala nuorisotyöntekijä, Nuorten Kulma Kirkkokatu 18, 2 krs 75500 Nurmes 0400708827 selma.osmala(at)nurmes.fi