tee mediaa /ohjeita

Tule tekemään
#NuortenNurmes-mediaa!

#NuortenNurmes-toiminta kaipailee nuorten tekemiä mediatuotoksia julkaisuiksi. Kaikki nuoria koskevat aiheet ovat tervetulleita.
Tee juttu, haastattelu, tietoartikkeli, blogiteksti, video, vlogi, sarjakuva, runo... Mitä ikinä keksitkään.
Voit lähettää yksittäisiä sisältöjä lomakkeella tai lähteä mukaan mediajengiin.

 

Mahdollisuus järjestää etätapaamisissa, joissa #NuortenNurmes-toiminta tarjoaa ohjausta sisällöntuottamiseen.

Lähetä teoksisi

1. Lähetä teoksesi lomakkeella
2. Jos kysyttävää ilmenee, ota rohkeasti yhteyttä somessa @NuortenNurmes tai puhelimitse 05046 89382 / Whatsapp käytössä
3. Halutessasi saat käyttöösi #NuortenNurmes-toiminnan tietokoneen, kuulokkeet ja tabletin

#NuortenNurmes/NuortenNurmes-media/kanavat

angle-left

Blogit

Ei niin paljon pahaa etteikö jotain hyvää

Niimpä, kuinka hassulta se kuulostaakin tässä tilanteessa kun uutiset ja radio pauhaa koronavirusta.

Aluksi ihmiset vain oletti ja vitsaili koronan kustannuksella - oli kaupasta korona kaljat loppu, baaritiskillä yleinen vitsi oli, että saisko yhden koronan ja sitä rataa. Aateltiin vaan, että se olisi kun kiinalainen viikonloppu, joka ei kestäisi pitkään toisin kun kävi.
Ja kyllä, totta puhuen kuulun itsekkin tähän ryhmäänm, koska eihän näin voi käydä meillä täällä suomessa?

Valittettavasti kyllä vaikka kuinka hieno maa suomi onkin niin ei me silti säästytä pahalta, eikä tämä ole enää mitään leikin laskua. Ja vain samaan hiileen puhaltamalla ja maalaisjärjellä tästäkin asiasta voidaan selvitä.

Eniten tässä lähipäivinä on mietityttänyt yrittäjät ja riskiryhmään kuuluvat ja se, ettei kaikki ole niin itsestään selvyyttä. Kaikki on tällä hetkellä jotenkin jäässä ja ehkä jopa tiedottomassa tilassa, että kauan tätä jatkuu ja miten tämä vaikuttaa kaikkeen.

Se surettaa eniten että pitääkö oikeasti tässä maassa käydä tämmönen epidemia, että ruvetaan arvostamaan eri ammattikuntia, luulen että moni on tajunnut ettei se liha sinne kaupanhyllylle tulekkaan iteksiään eikä sairaalahoito olekkaan niin päivänselvää. Ja kuka ne hyllyt täyttää sielä kaupassa niin suurella vauhdilla, että kaikille riittäisi jotain. Ihmiset on tottunut nykypäivänä siihen, että on kaikkea aika paljon ja kaikkea pitää saada lisää, ettei vähemmällä pärjäisi. Jonka tuo hamstrausbuumi näyttikin välillä, mutta entäs kun ihmiset käy tyhjentämässä kaupan hyllyt yli omien tarpeiden niin miten sitten niitten käy, joilla ei olekkaan laittaa sitä satasta ruokaostoksiin vaan siihen pieneen ja heille tärkeään, jonka joku muu on vienyt jo tuplana?

Vaikka tämä aika on tällä hetkellä mitä on, niin olisi suotavaa myös miettiä muitakin kun sitä miten itse pärjää. Ja ruveta arvostamaan sitä mikä ennen on kuulunut paljon elämään, mutta mitä nyt tällä hetkellä ei itselleen saa esim. vaikka teatterissa käynti. Luulen että moni näkee senkin asian aivan erivalossa, koska nyt se ei ole mahdollista.

Monet joutuvat siirtymään työelämästä ja laittamaan työntekijöitä jäähdylle, mutta nythän on sitten otollinen aika huilata, ottaa luvan kanssa sitä omaa aikaa ja miettimään mikä elämässä on sitä tärkeintä.

Vaikka monesti tuntui joku viikko sit takaperin aamulla töihin herääminen, että lavastaisko oman kuolemansa vai meniskö töihin, niin luulen että se työkin näkyy lomautetun silmiin aivan eritavalla. Ei se ollutkaan niin huonoa hommaa ja miten sitä ei ennen niin arvostanut? Itelle aivan sama tää raviurheilu, eihän se ole kun käydä raveissa vaan nyt sitä jäi näppiään nuolemaan, kun ravit on peruttu ja huomaa miten paljon elämästä jää pois, no hevoset ainakin kiittää kun saavat huilata.

Joten toivon suuresti meille kaikille malttia, toisista huolehtimista ja käsienpesua. Kunhan tästäkin selvitään niin muistetaan arvostaa vieläkin sitä kaikkea mitä ennen pidettiin itsestäänselvyytenä ja myös sanoa se ääneen.

Anonyymikirjoittaja 23.3.2020

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Nuorisotyötä digitaalisesti

Moikka kaikille, Me eletään ihan uudessa tilanteessa just nyt ja meidän kaikkien arki on...

Hyvinvointi muuttuvassa tilanteessa

Yhteiskuntamme on hyvin poikkeuksellisessa tilassa. Kyllä. Tämän en usko menneen keneltäkään...