tee mediaa /ohjeita

Tule tekemään
#NuortenNurmes-mediaa!

#NuortenNurmes-toiminta kaipailee nuorten tekemiä mediatuotoksia julkaisuiksi. Kaikki nuoria koskevat aiheet ovat tervetulleita.
Tee juttu, haastattelu, tietoartikkeli, blogiteksti, video, vlogi, sarjakuva, runo... Mitä ikinä keksitkään.
Voit lähettää yksittäisiä sisältöjä lomakkeella tai lähteä mukaan mediajengiin.

 

Mahdollisuus järjestää etätapaamisissa, joissa #NuortenNurmes-toiminta tarjoaa ohjausta sisällöntuottamiseen.

Lähetä teoksisi

1. Lähetä teoksesi lomakkeella
2. Jos kysyttävää ilmenee, ota rohkeasti yhteyttä somessa @NuortenNurmes tai puhelimitse 05046 89382 / Whatsapp käytössä
3. Halutessasi saat käyttöösi #NuortenNurmes-toiminnan tietokoneen, kuulokkeet ja tabletin

#NuortenNurmes/NuortenNurmes-media/kanavat

angle-left

Bloggar

Yhteishaku

Yhteishaut alkavat kaikilla yhdeksäsluokkalaisilla helmikuun 18. päivä ja päättyy 10. maaliskuuta. Yhteishaussa voi hakea ammatilliseen koulutukseen tai lukioon. On myös mahdollista suorittaa kaksoistutkinto.

Yhteishaussa kannattaa miettiä omaa etuaan, eikä sitä mihin kaverit hakevat. Ammatillinen koulutus kannattaa valita, jos tietää mitä alaa haluaa opiskella ja sellainen koulutus löytyy amiksesta. Lukio on hyvä valinta, jos ei tiedä mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä ammatikseen ja on motivaatiota opiskella lisää. Tai jos tavoitteena on päästä korkeakouluihin opiskelemaan, niin lukiosta saa hyvän pohjan ja joissain aloissa voi lukio opinnoista olla enemmän hyötyä.

Meillä on pian edessä yhteishaut ja meille päätös ei ollut vaikea, koska tiesimme molemmat, että haluamme lukioon. Nurmeksen lukio oli koko ajan ensimmäinen vaihtoehtomme, sillä kumpikin halusi jäädä vielä kotiin lukio opintojen ajaksi, eikä tarvitse stressata pääseekö haluamaansa kouluun. Myöskään mielestämme ei ole järkeä lähteä kauemmas opiskelemaan, jos ei halua mihinkään erikoislukioon esim. urheilulukio.

Lukiossa haluamme painottaa opintoja mm. matematiikkaan, äidinkieleen ja kieliin, sillä molemmilla on kovat tavoitteet tulevaisuuden opintojen suhteen.

Lukioon meno itsessään ei jännitä, mutta koeviikot ja itseopiskelun lisääntyminen vähän mietityttävät.

 

Anna, Iida

 

Kommentera

Mer blogginlägg

Prometheus-leiri

Kävin oman Prometheus-leirini, tuttavallisemmin protun, 2018 kesällä Yli-Iissä...

Minä tykkään nyt

Kävimme tiistaina 11.2 Hyvärilässä "Minä tykkään nyt" näyttelyssä. Näytteylssä oli...